maanantai 12. marraskuuta 2012

Hisashiburi, ne

Kuukausi sitten vierähti ohitse niin tehokkaasti, että koko blogin päivitys unohtui, hups.

Viikot menee jatkuvasti aika samalla mallilla, arkisin on aamusta asti luentoja ja ehkä päivänä tai parina joku iltameno, kun taas viikonloput kuluu erinäisillä retkillä ja niitä iltamenoja on vähän liiankin kanssa (kyllähän se hauskaa on, mutta joskus olisi kiva nukkuakin...) 

Sää on täällä pikkuhiljaa kylmennyt kymmenen alapuolelle, ja lupailevat ensilunta torstaille. Lumi olisi toisaalta ihan kivaa vaihtelua kolmisen viikkoa jatkuneeseen jokapäiväiseen sateeseen (öiset ukkosmyrskyt aiheuttaa mussa aina hämmenystä), mutta vähän epäilyttää että onko täällä oikeasti tarpeeksi kylmä sitä lunta varten.

Seuraavaksi siis viime viikkojen highlightit, opiskeluista ja arkielämästä oma posti myöhemmin.

Ensiksi pari pönötyskuvaa viime postissa mainitsemastani welcome ceremonysta, joka oli varsinaisen japanilaistyylinen turhanpäiväisyys. Kaikkien vaihtareiden (tai no ei ihan kaikkien, vaan tiettyjen nyt aloittaneiden ohjelmien) nimet sanottiin, jolloin piti sitten nousta pystyyn ja kumartaa kun muut taputti kohteliaasti. Tämä toistui sen ~150 kertaa, ja sitten kuunneltiin pari Englanti-Japani puhetta ja sitten oli se aamu pulkassa.

Minä ja Milla (credit @Inka)

Helsinki edustaa (credit @Inka)

Ei ihan koko Hustep, mutta kuitenkin melkein (credit @Inka)
 
Kampukselta löytyy useampikin patsas (credit @Inka)
Hustepin Eurooppa-jaosto edustaa (credit @ Kim)


Seuraavaksi voisi sitten mainita matkan Otaruun (pieni kaupunki puolisen tuntia Sapporosta), joka on tunnettu lähinnä kanavistaan ja hyvistä kalaruuista ja Kamuihin, joka on Hokkaidon läntisin niemenkärjeke. Matkassa mukana oli itseni lisäksi Turo, Milla, Toby, Takashi ja uusi tuttavuus Keisuke. Maisemat oli upeita sekä itse nähtävyyksissä, että matkalla, sillä tie kulki pitkälti aivan rannan tuntumassa. Seurakin oli hyvää, ja päivä sujui mukavasti aikaisesta aamusta huolimatta.



Matkalaiset, taustalla Otaru ja se kanaali (credit @Toby)
Polku oli korjauksen alla, joten ei päästy ihan niemennokkaan asti :( (credit@Toby)

Portti, jota naiset eivät ennen saaneet alittaa. Törmättiin sattumalta toisiin Hokudai vaihtareihin, ja otettiin yhteiskuva. (credit@Toby)
Maisemat oli hienoja kun kiipesi kukkulan laelle! (credit@Toby)




Vaikka oli jo lokakuun loppu, meri oli vielä lämmin, joten käytiin vähän kahlaamassa~ (Tässä kuvassa aalto yllätti, ja autossa ei sitten märissä housuissa ollutkaan enää niin lämmin..) (credit@Toby)

Fiilisteltiin päivän kauneutta auringonlaskuun saakka, eikä rannalla ollut ketään muita häiritsemässä meidän räpiköintiä. (credit@Keisuke)

Ehdittiin käydä tuossa pari viikkoa sitten myös edustamassa Suomea Ishikari-nimisen kaupungin World Festivaalilla. Väännettiin sinne edellisenä iltana lettuja yömyöhään, kun tarkoituksena oli infon lisäksi tarjota jotain omanmaalaista naposteltavaa. Letut onnistui vähän niin ja näin, ja aamu oli taas turhan aikainen, mutta mukava kokemus silti. Suomi kiinnosti japanilaisia yllättävän vähän, joka tosin saattoi johtua siitä, että koko tapahtuma oli lähinnä suunnattu lapsille. Päivän kohokohtana oli oikeiden kimonojen sovitus!

Saatiin myös japanilainen lukiolais-vahvistus auttamaan ja vahtimaan kojua kun me käytiin esittäytymässä lavalla. (credit @Inka)
Minä sain päälleni ihan oikein (ja tajuttoman nätin) kimonon, mutta Eemeli joutui tyytymään kesäisempään yukataan. (credit@Inka)

Toissa viikonloppuna oli taasen vuorossa HUISAn (Hokkaido University International Students Association) syysretki. Lähdettiin siis taas jälleen aikaisin aamulla kolmella bussilla kohti etelää (ja vuoria), ja kohteena oli sitten pari järveä ja yksi tulivuori, ja jännä ruokapaikko nimeltä sienten kuningaskunta. Sää oli ikävän kylmä, ja paras ruskakin oli jo ehtinyt mennä ohi, mutta oli silti ihan kivaa. 

Taustalla Lake Shikotsu (credit @Kim)
Säästä huolimatta mieliala oli virkeä!






Tälläisillä busseilla oltiin liikkeellä hyvinkin kansainvälisessä seurassa. Welcome friends!




Lake Toya ei oikein jaksanut enää innostaa, joten keksittiin muuta puuhaa. (credit @Inka)

Vietettiin miellyttävä puolituntinen lilluttaessa jalkoja ~40asteisessa kuumien lähteiden vedessä <3 (credit @Philine)

Huomatkaa mun kameran oivat värit, kuvan vasemmassa laidassa olevat housuthan ovat oikeasti vihreät niin kuin ylempänä olevista kuvista voi huomata...


Viimekin viikonloppuna tuli taas retkeiltyä, mutta siitä lisää seuraavassa päivityksessä. Loppuun vielä kasa kuvia erinäisistä tapahtumista sun muista, joissa olen aikaani viime viikkoina kuluttanut.

Nabe party Takitatchien kanssa (credit@Inka)

Bikkuri Monkey-nimisessä ravintolassa vaihtareiden kanssa. (credit @ Rio)

Sakuran Nabe party (credit @Shuji)

Sakuran Halloween party (credit @Shunsuke)

Perusnomikai Takashilla (credit @ Takashi)

Minkälie assosiaation tutustumisparty, ja voitokas bingo! (credit @ Takashi)

Lyhyesti sanottuna viimeiseen kuukauteen on mahtunut paljon uusia kokemuksia, ei yhtään tylsää hetkeä, tottelua arkeen, miljoona uutta tuttavuutta, japanin ja englannin ja suomen ja niiden sekoituksen puhumista, matkailua, liian aikaisia aamuja liian myöhäisten iltojen jälkeen, karaokea, nomihoudaita, leikkejä ja pelejä, ruskan ihastelua, luennoilla torkahtelua, pommiin nukkumista ja Sapporoon rakastumista. Kliseisesti, hetkeäkään en vaihtaisi pois.

Loppu, tai kuten japaniksi sanotaan 以上です。

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti